Djeca 8 – 14 godina

Jezici: ENGLESKI, ITALIJANSKI, ŠPANSKI, NJEMAČKI, FRANCUSKI

Tečajevi se održavaju u terminima prilagođenim školskom rasporedu učenika, dva puta sedmično po 60 minuta.

Vrijeme trajanja: od 16.septembra do 6. juna, sa pauzom za zimski raspust i praznike.
Maksimum polaznika u grupi: 10.
Cijena uključuje i besplatne konsultacije jednom sedmično i pomoć sa školskim gradivom.
Dva puta sedmično u popodnevnim satima djeca će na pristupačan i zabavan način steći osnove stranog jezika.
Ovaj kurs je namijenjen djeci koja pokazuju sklonost ka jezicima. Polaznici su podijeljeni u starosne grupe.Učenici koji taj jezik već uče u školi proširit će znanje i osposobiti se za komunikaciju.

VIŠE O TEČAJU ENGLESKOG

U nastavi koristimo najnovije udzbenike izdavača Cambridge University Press, koji uključuju tehnologiju Mimio®. Ovo omogućava polaznicima svih uzrasta i nivoa znanja da na interaktivnoj bijeloj tabli prate programi aktivno sudjeluju u nastavnom procesu, čime se povećava zanimljivost programa, njegova dinamika i brzina učenja jezika.
Nivoi i programi su razrađeni u skladu s preporučenim standardima Vijeća Europe.

Na kraju školske godine naši učenici mogu polagati međunardno priznate Cambridge Young Learners ispite Starters, Movers i Flyers, KET, PET i zaslužiti u svijetu priznate certifikate.

Cambridge Young Learners su ispiti namijenjeni djeci od sedam do dvanaest godina, koji razvijaju pozitivan stav prema testiranju znanja te djecu potiču na učenje jezika.

Vise o ispitima KET I PET (link) http://www.britishcouncil.me/ispiti/cambridge/izaberi/general
Ovisno o uzrastu i znanju jezika, mi ćemo Vaše dijete uputiti na odgovarajući nivo. Ispiti se polažu u British Council-u u Podgorici, a priprema za ispit je u školi Waves, u okviru redovnog kursa.
U knjižari Cambridge koja se nalazi u sklopu škole Waves možete kupiti i naručiti sve dodatne materijale ovog izdavača a naši iskusni profesori će vam dati savjet oko izbora gramatike, rječnika ili cd-a.