Posjetili smo bolonjsku školu stranih jezika Cultura Italiana

Bologna je savršeno mjesto za učenje italijanskog

Bologna je prekrasan grad koji datira još iz srednjeg vijeka, a još ga nije otkrio masovni turizam, kao npr. Firencu, Veneciju i Rim. Ovdje je osnovano prvo sveučilište u Europi (1088.) Zbog duge tradicije  studentskog grada, svoje ljepote, atmosfere i gastronomske ponude, Bologna je savršeno mjesto za učenje italijanskog .

Utisci iz prve ruke

U školi Cultura Italiana učite talijanski koristeći se isključivo talijanskim. Komunicirale smo sa profesorima i drugim učenicima bez pomoći engleskog, uz potpuno uranjanje u talijanski jezik.  U komunikaciji na italijanskom postoje neki neverbalni aspekti koji su vrlo važni, poput mimike lica, gestikulacije. Ton je lagan, razigran čak i kad su teme ozbiljne. Nastavnici u Cultura Italiana su se trudili da nam sve ovo prenesu na zanimljiv način. Posjetili smo mnoga zanimljiva mjesta u Bologni i okolici.

U febrauru 2020. smo posjetili bolonjsku školu stranih jezika Cultura Italiana. Oduševili smo se atmosferom i profesionalnošću i odmah potpisali partnerski ugovor. Nažalost, prošlo je više od dvije godine do ostvarivanja naše saradnje.

 

Ovog jula, naše učenice Natalija, Ivana, Nikolina, Milica i Anastasija odlučile su provesti 15 dana u Bologni i usavršiti jezik u školi Cultura Italiana. Direktor škole, prof. Massimo Maracci je bio naš vodič na ovim zanimljivim izletima. Evo što su rekle o kursu:

“Odlično je, super smo se snašle. I profesori i studenti su divni.”

Milica

“Upoznali smo se sa finim ljudima. Svi su prijatni i prijateljski nastrojeni. Profesori su takodje fenomenalni. Nezaboravno iskustvo definitivno. Sve u svemu utisci su najbolji mogući, i sve smo oduševljene i presrećne! Hvala Vam još jednom❤”

Nina

“Sve je odlično stvarno, na sve smo se skroz navikle i odlično smo se snašle, bliži se povratak kući…”

Natalija

“Mnogo bolje nego sto smo očekivale!”

Ivana

 

Želiš se upisati?