Međunarodni ispiti

Waves je zvanični centar za pripremu Cambridge ispita

proglašen od strane Britanskog Saveta (British Council), zvaničnim centrom za pripremu Cambridge ESOL ispita, na osnovu postignutih rezultata i broja kandidata koji su uspješno položili ispite Cambridge i IELTS.

Cambridge Exams

Ovi ispiti su među najpoznatijim kvalifikacijma za učenike engleskog jezika na svijetu. Uključuju razne vrste sertifikata i diploma, i koncipirani su tako da izlaze u susret potrebama polaznika svih nivoa znanja.

Cambridge ispite iz engleskog jezika priznaju brojne kompanije, akademske institucije, univerziteti i koledži, stručne institucije, kao i ministarstva i državne institucije širom sveta. Ispiti vam pomažu da steknete visoko obrazovanje, poboljšavaju mogućnost zaposlenja i omogućavaju da razmišljate o čitavom nizu poslovnih prilika.

Rokovi za polaganje: kliknite OVDJE

Škola Waves je Tier 1 partner British Council-a, što znači da smo  škola jezika koja ima najveći broj eksternih kandidata koji su uspješno položili Cambridge i IELTS ispite. Ovime  možemo ponuditi i niže cijene ispita za sve kandidate koji prijave neki od Cambridge ispita u našoj kancelariji.
Profesori u školi Waves  pokazat će vam strategije koje će vam pomoći da dobijete što bolju ocjenu na ispitu. Takođe će vam pomoći da se prijavite na ispit.
Prije roka za prijavu na ispit organiziramo pripremni ispit koji je odlična prilika da provjerite svoje znanje.
U malim grupama učit ćete s polaznicima iste razine znanja. Učenje je  efikasno i brže jer će profesori imati više vremena posvetiti se vama. 

TESTOVI ENGLESKOG JEZIKA ZA DJECU NAJMLAĐEG UZRASTA
Testovi engleskog jezika za djecu najmlađeg uzrasta posebno su osmišljeni za djecu između sedam i dvanaest godina. Postoje tri nivoa ovih testova – Starters , Movers i Flyers – i svako ko prođe test dobija nagradu.
U školi Waves svaki kurs engleskog za djecu od 8 – 12 godina ujedno je i priprema za testove Young Learners.

KEY ENGLISH TEST – POČETNI NIVO

Key je prvi nivo Cambridge ispita i njim se potvrđuje da je savladan osnovni nivo svakodnevnog pisanog i govornog jezika. Osmišljen je za polaznike s osnovnim znanjem jezika, potrebnim prilikom putovanja u zemlje engleskog govornog područja.

U školi Waves kurs engleskog za djecu od 11-13 godina ujedno je i priprema za testove Key i Preliminary. (KET i PET)

PRELIMINARY ENGLISH TEST – NIŽI SREDNJI NIVO

Položen niži srednji nivo ukazuje da je student savladao jezik do te mjere da se može snaći u situacijama koje se uglavnom mogu očekivati u društvu i na poslu u engleskom govornom okruženju. Osim glavnih jezičkih veština – čitanje, pisanje, slušanje i govor – Preliminary provjerava i poznavanje gramatike i rečnik, i procjenjuje sposobnosti polaznika da se sporazumijeva na engleskom jeziku u stvarnim životnim situacijama.
U školi Waves kurs engleskog za djecu od 11-13 godina ujedno je i priprema za testove Key i Preliminary. (KET i PET)

FIRST CERTIFICATE IN ENGLISH TEST – VIŠI SREDNJI NIVO

Od polaznika na ovom nivou očekuje se da mogu da rade ili studiraju u engleskom govornom okruženju i da se, kao turisti, lako snalaze u zemljama engleskog govornog područja. Ovaj cetifikat je prihvaćen kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i neke studije širom UK, kao i svuda u svijetu.
U našoj školi priprema za ispit First počinje u 8. Ili 9. razredu, ali takođe nudimo i pripremne tečajeve za First  za odrasle. (FCE)

CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH – VIŠI 1 NIVO

Od polaznika na ovom nivou očekuje se da se samouvjreno snalaze u većini situacija u društvu, na poslu i na studijama visokog obrazovanja u zemlji engleskog govornog područja. CAE je certifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži u Britaniji, kao i mnogi drugi u svijetu.
U našoj školi priprema za ispit Advanced obično počinje u 1.-2. razredu srednje škole, ali takođe nudimo i pripremne tečajeve za za odrasle (CAE).

CERTIFICATE OF PROFICIENCY IN ENGLISH – VIŠI 2 NIVO

U ovoj fazi polaznici se približavaju standardnom engleskom jeziku, koji je blizak jeziku obrazovanog izvornog govornika. Cambridge Proficiency je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži u Britaniji, a i mnogi drugi širom svijeta, kao dokaz o nivou znanja potrebnom za pohađanje kurseva visokog obrazovanja ili postdiplomskih studija.Obično ga polažu odrasli polaznici, ali ima i izuzetaka, naš najmlađi učenik koji je vlasnik sertifikata C2 ima 13.5 godina!

IELTS

IELTS je ispit za one koji žele studirati ili raditi u zemljama gde je engleski jezik komunikacije. IELTS je skraćenica za International English Language Testing System i pokazuje nivo znanja pri kom možete komunicirati sa ljudima kojima je engleski maternji i da pri tom uspješno koristite sve četiri jezičke vještine: razumijevanje, čitanje, pisanje i govor.
Za razliku od Cambridge ESOL ispita, IELTS ima “rok trajanja” od 2 godine.
IELTS je vodeći ispit engleskog jezika i svake godine ga polaže preko million ljudi. Priprema za IELTS se odvija u većini slučajeva kao individualna nastava.

Cijena individualne pripreme: 20€ – 60min.

APTIS

Aptis test, razvijen od strane Britanskog savjeta, je najsavremeniji dijagnostički ispit engleskog jezika koji moze precizno i pouzdano da procijeniti znanje engleskog jezika ispitanika po standardima Zajednickog jezickog okvira Savjeta Evrope (CEFR).

Aptis ispit je pristupačan, prilagodjava se potrebama kandidata, koristi moderan pristup u testiranju sa efikasnom isporukom rezultata. U skladu sa CEFR, rezultati su izraženi po odabranoj jezičkoj vjestini od A1 do C nivoa.

Provjerite znanje engleskog jezika  http://www.cambridgeenglish.org/test-your-english/

Želiš se upisati?